top of page

TV-psykolog: Privat! Personligt! Professionelt!

 

En undersøgelse foretaget af studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole viser at tilrettelæggere i tv-branchen ofte stiller sit private telefonnummer til rådighed for de medvirkende i programmerne. Men man skal passe på med at komme for tæt ind på sine kilder som privatperson, mener psykolog og tv-konsulent Ulla Dyrløv.

 

Af: Sofus Peder Faber Laursen,

Anton Bestle  og Emilie Thejll-Madsen

 

 

Hele 94 procent af de tilrettelæggere, der svarede i en undersøgelse om tilrettelæggernes forhold til medvirkende i tv-programmer har prøvet et give sit private telefonnummer til en kilde. Psykolog og tv-konsulent Ulla Dyrløv advarer dog imod, hvis du åbner dig for meget op for dine kilder rent privat, kan de få svært ved at skelne mellem det private og professionelle plan. Ifølge undersøgelsen har over 21 procent af de adspurgte tilrettelæggere dog også ofte oplevet at blive ringet op af medvirkende i deres fritid

 

Ulla Dyrløv, der bl.a. har været konsulent på Voice Junior, X-Factor og De Brændte Børn, mener at det kan være problematisk, at udlevere sit private nummer til de medvirkende, da dette kan skabe forvirring mellem det private, personlige og professionelle forhold. ”I jeres verden sker det ofte, at I går ind og bliver private. Altså i går ind og bliver venner med dem, og får ikke gjort dem opmærksom på, at det her, det er et arbejde”.

 

Ulla sammenligner jobbet som tilrettelægger med sit eget job som psykolog; Vigtigt for begge er, at man er til stede for sin patient, og lytter til hvad personen har at fortælle. Men en psykolog vil aldrig træde ud af sin rolle som psykolog og begynde at åbne op for sit eget privatliv. På samme måde anbefaler Ulla, at tilrettelæggeren bør holde sin professionelle distance til de medvirkende.

 

Ulla mener, at det kan have personlige konsekvenser for de medvirkende og ikke mindst for tilrettelæggeren selv, hvis man har svært ved at skelne mellem arbejdsforhold og private forhold. En sårbar medvirkende, der oplever at danne en form for venskabsbånd til tilrettelæggeren, kan nemt føle stor skuffelse, når produktionen er slut, og tilrettelæggeren ikke har tid til og interesse i at dyrke venskabet længere.

 

Her fremhæver Ulla Dyrløv de 3 P’er: Privat, personlig og professionel.

Det er ikke, fordi man ikke må give af sig selv, til sine medvirkende. Det SKAL man gøre. Men kunsten ligger i at kunne balancere mellem private, personlige og professionelle relationer, sådan at du skaber et trygt socialt bånd til dine medvirkende, uden at give udtryk for, at I er venner for livet.

 

Det kan svinge fra case til case, hvor grænsen går mellem professionelt og privat samarbejde. Men først og fremmest er det vigtigt, at du lærer din personlige grænse at kende, mener Ulla: ”Hvis man ikke kender sin personlige grænse, lader man nemt folk overskride den”, siger hun.

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2023 by Jade&Andy. Proudly created with Wix.com

bottom of page